Wat is COSO 2013?

The Committee of Sponsoring Organizations of the Treadway Commission (COSO comité) bestaat uit private organisaties. De organisaties brachten het Internal Control Integrated Framework (ICIF) uit in 1992. Dit Geïntegreerde Interne Beheersing Raamwerk bestaat onder andere uit een conceptueel model dat organisaties ondersteunt bij het structureren, maar ook 'denken over', beoordelen en verbeteren van het risicomanagement- en interne beheersingssysteem.

De COSO 2013 training

Deze COSO training is geschikt voor (financiële) managers, specialisten en professionals die meer inzicht willen hebben in het meest gebruikte model voor risk management en interne beheersing. Je krijgt inzicht in het oorspronkelijke COSO model en verdiept je van daaruit in COSO Enterprise Risk Management (ERM). Je leert waarom in 2013 een nieuw COSO model is ontwikkeld en je leert de componenten en principles van COSO 2013. Daarnaast leer je op basis van de best practice en handreikingen vanuit de COSO guidelines, COSO 2013 praktisch toepassen in jouw organisatie.


Tijdens deze intensieve online training worden alle aspecten van COSO 2013 stap voor stap behandeld. Inzicht in de structuur van de COSO-standaard, de vorm, opbouw en inhoud van de rapportage. Leer welke stappen uw organisatie moet nemen om COSO 2013 te implementeren.

De COSO Essentials training is een online training voor (financiële) managers, professionals of specialisten die COSO 2013 willen implementeren binnen hun organisatie. De kosten voor deze cursus bedragen EUR 795 excl. btw.

Hoe werkt het?

Deze cursus wordt aangeboden als e-learning. Dat betekent dat men toegang krijgt tot de online leeromgeving van samenwerkingspartner Constitute Training & Opleiding. Aan de hand van casussen en kennisquizzen wordt de nieuw verworven kennis meteen getoetst. Uiteraard sta je er niet alleen voor tijdens een e-learning. Er staat een docent klaar om antwoord te geven als je vragen hebt, of meer verduidelijking wil.

Niveau opleiding
Uitgebreid inzicht in COSO 2013

Studieduur
Circa 16 uur

Vorm
E-Learning (online)

Investering
EUR 795 (excl. btw)

Niveau
Geen vooropleiding noodzakelijk, enige kennis van financiële processen en ICT is gewenst.